Joëlle Sweet
Dansdocente in het onderwijs &
Psychomotorisch kindercoach

Thumbnail

Psychomotorisch kindercoach

Als Psychomotorisch Kindercoach begeleid ik kinderen met leer- en/of gedragsproblemen.

Dit kan individueel of een groep zijn op school wanneer er bijvoorbeeld sprake is van groepsdruk, onprettige sfeer, leer en of gedragsmoeilijkheden.

Vanuit mijn achtergrond als dansdocente in het onderwijs heb ik mijn kennis vergroot waarbij de motorische ontwikkeling zeer belangrijk is bij het jonge kind. Hier stimuleer en coach ik met enthousiasme, ook in het onderwijs. Kinderen gaan groeien en ontwikkelen zich wanneer zij lekker in hun vel zitten.

Door middel van beweging, spel en ook reflexintegratie zorg ik voor balans, lichaamsbewustzijn, zelfvertrouwen zodat het geen blokkade geeft om te kunnen leren. Het sluit fantastisch aan op mijn werk als dansdocente en het geeft een meerwaarde om het kind te begrijpen en in de natuurlijke beweging te zetten. Ook ben ik visuele screener, waar ik kijk naar een goede oog samenwerking. Hiervoor gebruik ik de bioptor.

Te vroeg krijgen kinderen (en dus ook de ouders) te horen dat hun kind dyslexie, dyscalculie, dyspraxie, adhd of autisme heeft. Kinderen hebben de tijd en ruimte nodig om te kunnen groeien en om te ontwikkelen. Ik bereik ze via een andere weg om tot het doel te komen.

Om te kunnen rekenen is ruimtelijke oriëntatie nodig, en bij lezen moeten de ogen goed kunnen samenwerken. Concentreren, schrijven, tekenen, spellen mogen ook niet ontbreken.

Wanneer een kind niet meekomt in de klas kan het hem/haar stress geven, faalangst, onzekerheid, vermoeidheid, druk en/of lastig gedrag.

Met aandacht om na te gaan waar het kind behoefte aan heeft, coach ik kinderen maar al te graag. Ze mogen zich weer kind voelen en zeker kind zijn!

Voor de (motorische) ontwikkeling van het kind gebruik ik ook de Brain-Gym oefeningen. Hier geef ik ook workshops in genaamd Brein in Balans. Effectief en doelgericht om kinderen met hun brein en lijf in balans te krijgen. Met oefeningen die toepasbaar zijn in het onderwijs, kinderen zitten hierdoor beter in hun vel en krijgen betere schoolprestaties.

Daarnaast geef ik ook workshops voor ouders én kinderen in de 9 jaar fase.
‘Ik ben 9’

 

Copyright © Joëlle Sweet 2021