Joëlle Sweet
Dansdocente in het onderwijs &
Psychomotorisch kindercoach

Thumbnail

Biografie

Op 4-jarige leeftijd ging ik op Jazzballet. Ik wist van kleins af aan dat ik van “dansen” mijn beroep zou maken. Het boeide en inspireerde mij. Op de middelbare school deed ik graag mee aan culturele activiteiten. Ook verzorgde ik zelf buitenschoolse les activiteiten zoals Musical- en Jazzdance. Daarnaast maakte ik choreografieën voor theatervoorstellingen op school.

Nadat ik mijn middelbare school heb afgerond heb ik een mini-musical gemaakt voor jongeren. In 2000 deed ik auditie voor het Holland Show Ballet van Wentink Evens. Als resultaat danste ik vijf seizoenen in de sprookjesshow van het Efteling theater. Ook heb ik gedanst in de show ”City” van Mini en Maxi. Naast dansen hou ik mij ook bezig met zang en acteren.

Juist omdat spelend lerend in het onderwijs belangrijk is, heb ik de opleiding Taaldans en Rekendans gevolgd (2016/2017). Meer informatie lees je hier

 

Dansdocente

Als dansdocente geef ik lessen in de stijlen: Peuter- Kleuterdans, Kidsdance, Jazzdance, Musical/Showdance, Streetdance, Salsa, Taaldans en Rekendans. De danslessen geef ik op basis-, speciaal en voortgezet onderwijs, BSO’S, peuterscholen en kinderdagverblijven. (brede scholen). Heel veel afwisseling! Het leuke hiervan is dat ik op een leuke, educatieve én creatieve manier met kinderen van alle leeftijden ‘spelend’ in beweging en ontwikkeling ben.

Choreograferen

In het onderwijs ben ik ook actief met het maken van dansvoorstellingen. Als choreografe ben ik actief geweest diverse musicals verenigingen. Maar ook bij kinderkoor groepen ben ik bezig om de bewegingen tijdens het performen meer tot z’n recht te laten komen. Uitstraling en houding zijn ook met name de punten waar aan gewerkt wordt.

CliniClowns theatertour

In 2006 is er door CliniClowns Nederland een theatertour opgericht. Kinderen met een lichamelijke of verstandelijke handicap gaan een dagje uit met het hele gezin. Het prikkelen van de zintuigen staat in die voorstelling centraal. Ik ben gezegend dat ik hierin mee mocht spelen. In 2006 en in 2007 heb ik diverse rollen gespeeld en gedanst om de kinderen en familie een onvergetelijke dag te bezorgen. In 2008 en in 2009 was ik het zintuig “voelen” (Handje H) in de voorstelling: Feest in het Zintuigenrijk. In 2010 is er een nieuwe voorstelling gemaakt ‘Reis door het Zintuigenrijk’. Een reis vol met kleuren, beweging én beleving.
Dit is het meest bijzondere en dankbare werk dat ik als artieste heb mogen doen.

Copyright © Joëlle Sweet 2021